Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Thema-avond cyber security, functional safety en alarm management

30 maart 2017 @ 17:30 - 21:00 CEST

ISA Nederland organiseert op donderdag 30 maart a.s. een thema-avond over de automatiseringsstandaarden voor cyber security, functional safety (instrumentele beveiligingen) en alarm management.
Tijdens de thema-avond zullen diverse sprekers van Actemium, VTTI en Hudson Cybertec de thema’s in een aantal presentaties toelichten.

Cyber Security
De wereldwijd erkende en steeds populairder wordende IEC 62443 security standaard (voorheen ISA-99) voor IACS-omgevingen zal deze avond uitgebreid aan bod komen. Deze standaard wordt steeds vaker toegepast voor security binnen het Operational Technology (OT) domein. Hudson Cybertec zal een introductie in deze security standaard verzorgen en ingaan op IACS trends.
Voor alle ISA leden die op enige wijze in hun organisatie te maken hebben met procesautomatisering, is dit een uitgelezen kans voor een eerste kennismaking met deze speciale security standaard.

Functional safety
Naast security zal deze avond ook het thema functional safety aan bod komen. De ISA-84 standaard (inmiddels beter bekend als IEC61511) “Functional Safety” bestaat inmiddels een kleine 20 jaar. Gedurende deze periode is de standaard mee geëvolueerd met de veranderingen in de markt. Zo zijn systemen meer geïntegreerd voor meer en betere data uitwisseling. Functional safety omvat de detectie van een potentieel gevaarlijke toestand, hetgeen resulteert in de activering van een beschermende of corrigerende maatregelen.
Een functional safety specialist van Actemium zal een introductie geven hoe u in uw procesautomatisering dient om te gaan met deze standaard en de daaraan geldende regelgeving.

Alarm management
De thema-avond wordt afgesloten met een presentatie van Pieter Dekker, Operations manager van Euro Tank Terminal, over alarm management. Hij zal vertellen hoe ETT het aantal alarmen op de terminal met behulp van de ISA-18.2 standaard gereduceerd heeft. Verder gaat hij in op wat nu eigenlijk een alarm is, wat de eigenschappen van een alarm zijn en hoe de verschillende personen op een site moeten omgaan met alarmen.

Niet-leden
Ook voor niet-leden is deze avond een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met de ISA organisatie en daarnaast een introductie tot deze belangrijke ISA standaarden te krijgen. U kunt vervolgens na de presentatie ter plaatse lid worden van de ISA organisatie. Dit lidmaatschap verdient zich daarna snel terug bij het volgen van ISA trainingen waarbij leden korting krijgen.

Aanmelden
Heeft u interesse om deze thema-avond bij te wonen? U kunt zich onderaan deze pagina inschrijven.

Inschrijven kan tot uiterlijk dinsdag 28 maart. U ontvangt een bevestiging van uw deelname aan de thema-avond per e-mail.

Datum en tijden
Donderdag 30 maart van 17:30-21.00 uur

Locatie
Actemium Veghel Edulab, Costerweg 5, 5466 AM in Veghel

Voorlopig programma
17:30 uur Ontvangst in het Edulab, inloop met broodjes en soep
18:30 uur Start van het programma
                  * Welkomstwoord
                  * Presentaties over cyber security, functional safety en alarm management
                  * Borrel met mogelijkheid tot netwerken
21:00 uur Einde thema avond

  Schrijf u hieronder meteen in voor de thema-avond van donderdag 30 maart

  Gegevens

  Datum:
  30 maart 2017
  Tijd:
  17:30 - 21:00 CEST

  Locatie

  Actemium Veghel Edulab
  Costerweg 5
  Veghel, 5466 AM
  + Google Maps